Vliegen naar Puglia

Het vliegtuig is de makkelijkste, snelste en meest gebruikte manier om vanuit Nederland naar Puglia af te reizen. Vanuit Nederland, België en Duitsland vertrekken er tijdens de zomermaanden dagelijks meerdere vliegtuigen richting een van de twee vliegvelden in Puglia. Buiten het vakantieseizoen is het lastiger om rechtstreekse vluchten richting Puglia te vinden. De prijzen voor deze vluchten liggen over het algemeen net iets hoger dan in de zomerperiode. Wil je een goedkoper alternatief, dan kun je ervoor kiezen om een vlucht te nemen met een overstap. Dit zal in de meeste gevallen een overstap in Duitsland of Zwitserland zijn. Je moet er dan wel rekening mee houden dat je reistijd zal verdubbelen en soms zelfs verdriedubbelen.

Vliegtijd naar Puglia

Vanuit Nederland en België ben je ongeveer 2,5 uur onderweg naar een van de vliegvelden in Puglia. Tijdens deze vliegreis overbrug je ongeveer tweeduizend kilometer. Mocht je tijdens je vlucht een tussenlanding maken, dan zal je logischerwijs behoorlijk wat tijd bij je reis moeten optellen.

Aeroporto di Bari-Karol Wojtyla

Het Aeroporto di Bari-Karol Wojtyla (BRI), of Bari Airport is de grootste luchthaven in Puglia. Jaarlijks maken bijna drie miljoen toeristen gebruik van het vliegveld. Er zijn twee start- en landingsbanen en de terminal is in 2005 helemaal vernieuwd.

Net als veel andere vliegvelden in Italië, heeft Bari Airport een verleden met de luchtmacht. In de jaren dertig werd het vliegveld gebouwd voor de luchtmacht, maar sinds de jaren zestig van de vorige eeuw wordt het ook gebruikt voor de burgerluchtvaart. Vanuit Nederland zijn er tijdens het seizoen meerdere maatschappijen die dagelijks lijnvluchten aanbieden op Bari. Het vliegveld is vernoemd naar Johannes Paulus II, die voor hij paus werd Karol Józef Wojtyła heette.

Vervoer vanaf Bari Airport

Als je op Bari airport bent geland kun je op verschillende manieren naar de stad Bari of andere plaatsen in de omgeving afreizen. De handigste en meest flexibele manier is om een auto te huren. Je kunt er ook voor kiezen om met de trein (Ferrovia Regionale) of om met de metro (Ferrovia Metropolitana) naar Bari af te reizen. Kaartjes hiervoor zijn te koop op het vliegveld en net zoals al het openbaar vervoer in Italië relatief goedkoop.

De goedkoopste manier om vanaf het vliegveld in de stad Bari te komen is met de bus. Er rijdt een shuttlebus tussen het centrum van Bari en het vliegveld. Kaartjes hiervoor kosten 4 euro, wil je het nog goedkoper dan kun je ook met de gewone stadsbus naar verder reizen. Hiervoor ben je vaak niet meer dan een euro kwijt.

Taxi vanaf Bari Airport

Geen zin om lang te wachten of om zelf met je koffers te slepen? Dan is de taxi de beste oplossing om je reis in Puglia te beginnen. Deze kun je vooraf al online reserveren, zodat je zeker weet dat er een taxi voor je klaarstaat. Kom je laat in de avond aan op het vliegveld van Bari, dan is het een must om vooraf een taxi te reserveren.

Aeroporto del Salento

Aeroporto del Salento (BDS), of de luchthaven van Brindisi is het zuidwestelijkst gelegen vliegveld van Puglia. Hierdoor is dit vliegveld het handigst om te gebruiken als in van de badplaatsen van Puglia verblijft. Het is het kleinste van de twee luchthavens in Puglia. Jaarlijks maken ongeveer een miljoen toeristen gebruik van Aeroporto del Salento. Vanuit Nederland en België zijn er alleen tijdens de zomermaanden rechtstreekse vluchten op dit vliegveld te vinden. Tijdens de andere maanden van het jaar is de luchthaven van Brindisi alleen met een tussenlanding bereikbaar.

Vervoer vanaf de luchthaven van Brindisi

Vanaf de luchthaven van Brindisi kun je met een huurauto, een taxi of de bus je weg vervolgen. De makkelijkste manier is natuurlijk om een eigen auto te huren of om een tai te nemen vanaf het vliegveld. Een veel goedkopere manier is om de bus te nemen naar Brindisi. Vanaf het station van Brindisi kun je dan verder reizen naar Lecce, Taranto of een andere plaats in de omgeving. Van acht uur in de ochtend tot negen uur in de avond is het mogelijk om de bus te nemen vanaf het vliegveld, hierna ben je bijna verplicht om een taxi te nemen.

Taxi vanaf de luchthaven van Brindisi

Heb je geen zin om uren te wachten op de bus of om zelf met zware koffers te sjouwen? Kies dan voor de taxi als comfortabele start van je reis in Puglia. Reserveer hem online voor extra zekerheid en een warm onthaal bij aankomst op het vliegveld van Brindisi. Kom je laat in de avond aan op het vliegveld, dan is een taxi reserveren een must.

Andere vliegvelden in Puglia

Naast de vliegvelden in Bari en Brindisi zijn er in de regio Puglia nog twee kleinere vliegvelden te vinden. Het Taranto-Grottaglie Airport, dat alleen gebruikt wordt door een bedrijf wat daar is gevestigd en onderdelen maakt voor de Boeing 787 Dreamliner en het Aeroporto di Foggia. Het vliegveld van Foggia wordt uitsluitend gebruikt voor binnenlandse vluchten in Italië en kan niet bereikt worden vanuit Nederland.